Mechanische vormgevingstechnieken

5de jaar, 6de jaar (Verder studeren of gaan werken (dubbele finaliteit))

Heb je interesse in techniek? Wil je met metaal en kunststoffen werken met de nodige theoretische achtergrondkennis? Dan zit de richting Mechanische technieken je als gegoten!

 

 

De opleiding

Mechanische technieken is een technologisch en theoretisch-praktische studierichting. Je leert hier onderzoekend en contextgerichte inzichten in de toegepaste wiskunde en
wetenschappen waaronder mechanica en materialenleer. Je leert denken in functie van het proces en wordt technologisch vaardig in CAD/CAM, verspanende technieken zoals draaien en frezen, niet-verspanende technieken waaronder 3D-printen, knippen, plooien en (de)monteren. Je leert via technische projecten om ontwerpmethoden en realisatietechnieken toe te passen in technische processen.

Mechanische technieken is inhoudelijk verwant met de richting Mechanische vormgevingstechnieken in de derde graad.

 

 

 

De toekomst

Met deze opleiding is de kans op werkzekerheid gegarandeerd! Tewerkstelling gebeurt hoofdzakelijk in de industrie waar je jobs kunt uitoefenen in de productie, onderhoud, planning & werkvoorbereiding, als CNC-programmeur, ontwerper/tekenaar, meettechnicus ...

Hoewel je deze opleiding je vooral voorbereid om meteen aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt, behoort verder studeren ook tot de mogelijkheden:

  • Se-n-Se-opleidingen
  • Graduaatsopleidingen
  • Professionele bachelors
  • Uniformberoepen
  •  ...

Lestabellen