Mechanische vormgevingstechnieken

6de jaar (TSO)

Mechanische technieken is een praktijkgerichte studierichting die bedoeld is als kennismaking met de beginselen van mechanica en metaalbewerking.

Verdraaid goed in techniek!

Leren draaien, frezen, slijpen en andere verspanende technieken

Materialenleer, machinebouw en -onderhoud

Werken met vooruitstrevende technologieën zoals CNC, CAD-CAM pakketten en 3D printen

In een notendop

De opleiding

Mechanische technieken is een technische opleiding die zich vooral richt op de praktijk.

In de derde graad word je gevormd tot een echte technicus! Zo leer je in de praktijk om de mechanische onderdelen heel nauwkeurig te maken en leer je op computergestuurde machines werken. Op theoretisch vlak wordt alles meer uitgebreid behandeld en krijg je een goed inzicht in ontwerptechnieken, machineonderdelen en allerlei productie- en onderhoudstechnieken. In het zesde jaar kan je tijdens een stageperiode het echte bedrijfsleven ervaren.

De toekomst ...

Met deze opleiding is de kans op werkzekerheid enorm!

Tewerkstelling gebeurt hoofdzakelijk in de industrie waar je jobs kunt uitoefenen in de productie, onderhoud, planning & werkvoorbereiding, als CNC-programmeur, ontwerper/tekenaar, meettechnicus, ….

Na het behalen van je diploma kun je ook verder studeren. Hetzij een Se-n-se-opleiding (zevende specialisatiejaar) in het studiegebied mechanica-elektriciteit of in het hoger onderwijs waar je kan kiezen uit talrijke graduaats- of bacheloropleidingen.

Ik heb gekozen voor MVT omdat de mogelijkheden die CNC me biedt, innovatief en vooruitstrevend zijn.

Stef

Lestabel