Hout / Binnenschrijnwerk en interieur

6de jaar, 7de jaar (BSO)

Deze opleiding is gericht op de praktijk van de houtverwerkende nijverheid in het algemeen.
Zowel op vlak van de meubelmakerij, de binnen- en buitenschrijnwerkerij verwerf je kennis en praktijkervaring.
Tijdens je opleiding krijg je eerder weinig algemene vorming.

Het sterkste hout kan de zwaarste lasten dragen

Vakmanschap en creativiteit

Warme materialen

Duurzame projecten

In een notendop

De opleiding

3de graad

In de 3de graad leer je vernieuwende constructies voor energiezuinig wonen, meubels of andere ontwerpen te berekenen, bespreken en verder uit te voeren. Hierdoor ontdek je nieuwe materialen, nieuwe mogelijkheden waaruit je de juiste keuze maakt voor je ontwerp of project. In de lessen praktijk ga je een eigen of bestaand ontwerp maken van boom tot meubel. Dit behelst zowel meubels, interieur als schrijnwerk. Daarnaast loop je in het vijfde en zesde jaar stage om ervaring op te doen op de arbeidsmarkt.

7de jaar specialisatiejaar

In het specialisatiejaar ontdek je nieuwe materialen en leer je CNC-gestuurde machines aan te sturen. Je maakt CAD-tekeningen van je ontwerp en koppelt het aan een CNC-freesmachine. In de praktijklessen maak je exclusieve meubels en interieurs met nieuwe duurzame materialen via CNC-gestuurde machines. Na het zevende specialisatiejaar heb je het diploma secundair onderwijs.

De toekomst ...

Deze opleiding dient als voorbereiding om later in het beroep uitvoerend werk te verrichten. Tewerkstelling in de industrie of bij een bedrijfsleider is mogelijk na het zesde jaar, o.a. als: schrijnwerker, meubelmaker, betonbekister, dakwerker, interieurbouwer ...

Hout is zo fascinerend en gevarieerd dat ik handen en ogen te kort kom.

Robbe

Lestabel