Hout

3de jaar, 4de jaar (Gaan werken (arbeidsmarkt))

Ben jij geïnteresseerd in techniek, in het bijzonder in realiseren van ontwerpen en constructies in hout- en plaatmaterialen? Ben je graag bezig met je handen? Dan is de richting Hout de juiste keuze voor jou!

 

 

 

De opleiding

In de opleiding Hout leer je machines gebruiken om praktijkoefeningen, meubels en vernieuwende constructies voor de schrijnwerkerij te maken. Je tekent opdrachten, eigen ontwerpen om je constructies en meubels tot een goed einde te brengen. De tekeningen worden handmatig of via een CAD-programma gemaakt. In de derde graad leer je vernieuwende constructies om energiezuinig wonen, meubels of andere ontwerpen te berekenen, bespreken en verder uit te voeren. Hierdoor ontdek je nieuwe materialen, nieuwe mogelijkheden waaruit je de juiste keuze maakt voor je ontwerp of project. In de lessen praktijk ga je een eigen of bestaand ontwerp maken van boom tot meubel. Dit houdt zowel meubels, interieur als schrijnwerk in. Daarnaast loop je in het vijfde en zesde jaar stage om ervaring op te doen op de arbeidsmarkt.

De studierichting Hout is inhoudelijk verwant met de richting Binnenschrijnwerk en interieur in de derde graad.

 

 

 

 

De toekomst

Deze opleiding dient als voorbereiding om later in het beroep uitvoerend werk te verrichten. Tewerkstelling in de industrie of bij een bedrijfsleider is mogelijk na het zesde jaar, o.a. als: schrijnwerker, meubelmaker, betonbekister, dakwerker, interieurbouwer ...

Lestabellen

(Deze lestabellen zijn onder voorbehoud.)