1B

1ste jaar

Heb je je getuigschrift basisonderwijs niet behaald? Dan start je in het eerste leerjaar B. 

Handen uit de mouwen!

De belangrijkste onderwerpen uit het basisonderwijs worden herhaald. De leerstof wordt trager behandeld in kleinere klassen. Je hebt minder leerkrachten en ‘met je handen werken’ is belangrijk. Je leert meer al doende dan via leerboeken.

Het verschil met de lagere school is dat naast theoretische vakken ook praktische vakken gegeven worden (gezins- en nijverheidstechnieken). De leerlingen maken in het technieklokaal allerlei werkstukken. 

Na 1B ga je over naar het tweede leerjaar B. Als je goede vorderingen maakt, kan je zelfs overgaan naar het eerste leerjaar A!

Ook in 1B worden talenturen ingericht. Je zit samen met de leerlingen van 1A in een groepje van 15 leerlingen. Je kan kiezen uit mediawijs vloggen, theater, kookatelier, techniek en sport.

Talenturen

Mediawijs vloggen

Volg jij vloggers? Schuilt er een influencer in jou? Wil je kijkers meenemen in jouw wereld? In dit talentuur leer je hoe je een goede vlog maakt. Je leert waar je op moet letten en wat je wel en niet online kan zetten. Hoe maak je een goed script? Waar moet je op letten bij het presenteren? Hoe monteer je een vlot filmpje? Dit alles leer je door leuke opdrachten op school te maken. Misschien komt jouw filmpje wel op de Facebook- of Instagrampagina van de school!

Theater

Heb jij altijd al eens op een podium willen staan? Heb je altijd al gedroomd om in de huid van iemand anders te kruipen? Heb je al ooit naar acteurs in een flm gekeken en gedacht: ‘Dat wil ik ook wel eens proberen!’ Dan is dit talentuur echt iets voor jou! Samen zetten we de eerste stappen in het acteren en maken op actieve wijze kennis met toneel en alles wat erbij komt kijken.

Sport (L.O.)

Krijg je maar niet genoeg van de lessen L.O.? Hou jij van avontuurlijke uitdagingen? Dan is het talentuur sport zeker iets voor jou. Een greep uit het aanbod: je looptechniek verbeteren met video-analyse, klimmen op een klimmuur, kindvriendelijke ftness met eigen lichaamsgewicht, een initiatie in een vechtsport, …

Kookatelier (Voeding)

Hier leer je ontdekken of koken iets voor jou is. Je leert smoothies, fruitsla of vanillepudding maken. Ook pannenkoeken, cake of spaghetti bolognaise staan in ons kookboek. Het leuke aan de kooklessen is dat je deze gerechten niet enkel leert bereiden maar dat je, als goede kok, deze ook moet proeven. Daarnaast leer je ook over gezonde voeding, de voedingsstoffen en de voedingsdriehoek.

Techniek

Ben jij een kei in het oplossen van problemen? Ben je creatief en kun je toveren met je handen? In het talentuur techniek staan oplossingen uitwerken en je eigenheid in een werkstuk leggen centraal. Hier kan je je technische en praktische vaardigheden een enorme boost geven. Je eigen vliegtuig maken, een lampje laten werken in je werkstuk, met een computer een 3D-tekening maken….

Natuurbeleving

Hou je van de natuur? Wil je graag vogels bestuderen? Wil je weten hoe je vetbollen kan maken? Wil je op zwammentocht gaan? Via leuke opdrachten leer je  planten determineren en wateronderzoek doen. Je voert beheerswerkjes uit. Je leert voor de natuur zorgen. Je werkt mee aan de uitbouw van onze groene en duurzame school. Je leert de natuur observeren en je ontdekt hoe je onderzoekend kan leren.

Lestabel

De laatste jaren basisonderwijs waren heel zwaar voor onze dochter. Op 1B kreeg ze terug zin om naar school te gaan.

Mama van Maxine