Een school is niet enkel een plek waar je dingen bijleert. Het is ook dé plaats bij uitstek om allerlei ervaringen op te doen. 

Driedaagse 2de jaar

Het prachtige domein van Home Fabiola vormt de uitvalsbasis voor een waaier aan activiteiten voor onze 2dejaars: vijverbiotoopstudie, een bezoek aan het waterzuiveringsstation Aquafin, het Blotevoetenpad, de grotten van Kanne, ...

Meerdaagse reizen 2de & 3de graad

Om het jaar worden er voor de leerlingen van de 2de en 3de graad meerdaagse (buitenlandse) reizen georganiseerd. Stonden al eerder op het programma: Luik, Gent, Nieuwpoort, Canterbury, Parijs en Italië.

Dag van de Jeugdbeweging

Ook de PSD doet elk jaar mee aan de Dag van de Jeugdbeweging. 's Morgensvroeg verzamelen we samen aan school en vertrekken van daaruit met de fiets, in uniform naar het Kolonel Dusartplein in Hasselt om deel te nemen aan het gratis ontbijt. Onder de middagspeeltijd wordt iedereen in uniform getrakteerd op warme chocomelk, gesponsord door de leerlingenraad. #DVDJB gaat altijd door vrijdag de week voordat de herfstvakantie begint.

Chrysostomos

Dé dag waar alle laatstejaars naar een heel schooljaar naar uitkijken: Chrysostomos. De laatste 100 dagen van hun middelbare schoolcarrière. De dag start traditioneel met een spetterende show voor de medeleerlingen. Daarna volgt de ontvangst op het gemeentehuis met aansluitend een groepsactiviteit. Voorbereidend op Chrysostomos is er ook Creasostomos. Een halve dag waarop de laatstejaars hun creativiteit laten stromen en de show voorbereiden.

Survival Trophy

De Survival Trophy, een teambuildingsactiviteit voor leerlingen én leerkrachten. In en rond domein De Plas in Kelchterhoef leg je in groepjes een pittig parcours af van 4,5 kilometer. Onderweg moet je kruipen, klimmen, zwemmen en springen om maar liefst 26 hindernissen te overwinnen. 

Uitstappen

Op verschillende momenten tijdens het schooljaar trekken we erop uit om bijvoorbeeld naar een toneelvoorstelling te gaan, het Vlaams Parlement te bezoeken, biotoopstudie, taaluitwisseling met een Waalse school of een andere uitstap in het kader van één van de vakken.